Zemiakový a špenátový šalát s volskými očkami
1 hrst špenát
2 ks zemiaky
2 ks vajcia
1 ks paradajky
5 ks olivy
50 g feta syr
2 lyžice šalátový dresing
podľa chuti čierny korenie
Zemiaky uvaríme vo vriacej vode s trochou soli do mäkka, potom ich olúpeme a nakrájame na kocky.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na polovice.
Špenát umyjeme a osušíme, paradajku nakrájame na plátky a olivy na kolieska.
Vo veľkej miske zmiešame nakrájané zemiaky, vajcia, špenát, paradajky a olivy. Pridáme nakrájaný feta syr a premiešame s šalátovým dresingom. Osoľujeme a dochutíme čiernym korením.
Šalát servírujeme na tanieri, môžeme ešte posypať trochou čerstvo mletej čiernej papriky a podávame s čerstvým pečivom.
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do šalátu pridať kúsky pečeného kuracieho mäsa alebo kozieho syra. Na zmenu môžete použiť aj iný šalátový dresing podľa vašich preferencií.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
320
35g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.