Zemiakové placky s kuracím prsia a bylinkovým jogurtovým dresingom
2 väčšie kusy zemiaky
1 kus kuracie prsia
100g jogurt
1 polievková lyžica nasekaná petržlen
1 polievková lyžica nasekaný kôpor
1 kus cibuľa
1 strúčik česnak
podľa chuti soľ
podľa chuti čierny korenie
z 1 citróna citrónová šťava
1. Ošúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemno. Potom ich dáme do cedníka, aby mohli odkvapkať šťavu. Nechajte ich odkvapkať asi 10-15 minút. 2. Po odkvapkaní pridáme do nastrúhaných zemiakov nasekanú cibuľu, nasekaný petržlen, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte zmes, aby sa všetky prísady spojili. 3. Zmiešanú hmotu zemiakov formujte na placky podľa požadovanej veľkosti. 4. Placky opekajte na predhriatej panvici s trochou oleja na strednom ohni približne 4-5 minút z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nezískajú pevnú štruktúru. 5. Po upečení nechajte placky odstáť na tanieri pri pokojovej teplote, kým pripravíte zvyšok jedla.
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a opekáme na panvici dozlatista.
Jogurt zmiešame s nasekaným kôprom, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Dresing je hotový.
Na tanier dáme zemiakové placky, pridáme kuracie prsia a podávame s bylinkovým jogurtovým dresingom. Podávame teplé.
Na tento recept môžete pridať ďalšie bylinky podľa vašej chuti, napríklad mäta alebo bazalka. Ak chcete jedlo ešte zdravšie, môžete zemiakové placky upiecť namiesto vyprážania.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.