Zapekané zemiaky s fenikelom, mrkvou a cesnakom
2 ks zemiaky
1 ks fenikel
1 ks mrkva
3 strúčiky cesnak
50g parmezán
100ml smetana
1 vetvička bazalka
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a vložíme do vody soľou. Varíme cca 5 minút, aby zmäkli. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
Fenikel a mrkvu nakrájame na tenké plátky. Cesnak jemne nasekáme. Olivový olej rozohrejeme na panvici a orestujeme zeleninu spolu s cesnakom dozlatista.
Na pekáč položíme vrstvu zemiakov, navrch poukladáme zeleninu. Prelijeme smotanou, posypeme nasekanou bazalkou a strúhame parmezánom. Opakujeme vrstvy a navrch môžeme pridať ešte trochu parmezánu.
Zapekáme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 - 40 minút, kým zemiaky nezhnednú a nezmäknú.
Po dopečení necháme jedlo krátko odstáť, aby sa zväčšila chuť. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Ak chcete pridať extra chuť, môžete do zapekaných zemiakov pridať aj kúsok slaniny alebo kúsky kuracích pŕs.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
390
45g
12g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.