Zapekané zemiaky s fazuľou a zeleninovým ragú
2 ks zemiaky
200 g biele maslové fazule
1 ks mrkva
1 stonka zeler
100 g kel
1 ks cibuľa
3 strúčiky česnek
2 ks paradajky
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 polievková lyžica bazalka
50 g parmezán
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na tenké plátky a vložte do vriacej osolenej vody. Varíme cca 5 minút, potom zemiaky scedíme.
Na panvici si rozpálime olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a kel. Pridáme nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané paradajky. Orestujeme do zmäknutia zeleniny.
Do zeleninového ragú pridáme biele maslové fazule a nasekanú čerstvú bazalku. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Zemiakové plátky rozložíme do pekáča, na ne naskladáme zeleninové ragú. Posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme v rúre na 200°C asi 20 - 25 minút, kým zemiaky nezhnednú a parmezán nezíská zlatistú farbu.
Hotové zapekané zemiaky s fazuľou a zeleninovým ragú podávame teplé, posypané čerstvou bazalkou. Skvele chutia samotné alebo ako príloha k šalátu.
Ak chcete pridať viac štipľavosti do jedla, môžete pridať k česneku chilli papričky. Alternatívne môžete do ragú pridať aj ďalšie obľúbené zeleniny podľa vlastného výberu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
446
63g
17g
14g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.