Zapekané sladké zemiaky s baklažánom a cícerom
2 ks sladké zemiaky
1 ks baklažán
1 plechovka cícer (konzerva)
1 šálka mlieko
100g sýr gouda
3 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 ks bobkový list
Šošovicu prepláchnite a uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení odstavte a nechajte stranou.
Sladké zemiaky a baklažán očistite a nakrájajte na kocky. Cesnak jemne nasekajte.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a orestujte. Pridajte mlieko a nechajte zohriať. Nakoniec pridajte strúhaný syr Gouda a nechajte rozpustiť.
Do zapiekacej misy vložte uvarenú šošovicu, nakrájané sladké zemiaky, baklažán a cícer. Zalejte omáčkou a dôkladne premiešajte. Navrch položte bobkový list.
Zapekajte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, kým zapekanie nezíská zlatistú farbu.
Po vysunutí z rúry nechajte jedlo chvíľu odpočívať, aby sa zjemnili chute. Podávajte teplé a ozdobené čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.
Ak chcete pridať pikantnejšiu chuť, môžete do omáčky pridať trochu červenej papriky alebo koreniny podľa vlastného vkusu. Na vrch môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre ďalšiu chuťovú vrstvu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
404
56g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.