Zapekané kuracie prsia s cuketou, paradajkami a rukolovým pestom
2 kusy kuracie prsia
1 kus cuketa
2 kusy paradajky
2 hrste rukola
3 lyžice olivový olej
Kuracie prsia očistite a nakrájajte na plátky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Cuketu nakrájajte na tenké plátky a paradajky na kolieska. Rukolu opláchnite a osušte.
V mixéri zmiešajte rukolu, olivový olej, soľ a čierne korenie. Mixujte do hladkej konzistencie. Dochutte podľa chuti.
Na plech položte plátky kuracích pŕs, cuketu a paradajky. Zakvapkajte olivovým olejom a posypte korením.
Zapekajte v rúre vyhriatej na 180°C po dobu 25-30 minút, kým kuracie prsia nebudú pripravené a zelenina mäkká.
Hotové jedlo ozdobte rukolovým pestom a podávajte teplé. Skvelo sa hodí ako samostatné jedlo alebo ako príloha k ďalším pokrmom.
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do rukolového pesta pridať aj vlašské orechy alebo parmezán. Kuracie prsia pred pečením môžete marinovať v citrónovej šťave a cesnaku pre ešte intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
350
12g
35g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.