Zapekané bataty s baklažánom a cícerom
1 veľký kus bataty
1 kus baklažán
200g cícer (konzerva)
1 šálka mlieko
100g sýr gouda
3 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 kus bobkový list
Šošovicu prepláchnite a uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale.
Bataty a baklažán očistite, nakrájajte na kocky. Cesnak jemne nasekajte.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nasekaný cesnak a orestujte. Pridajte mlieko a nechajte zohriať. Nakoniec pridajte strúhaný syr Gouda a nechajte rozpustiť.
Do zapiekacej misy vložte uvarenú šošovicu, nakrájané bataty, baklažán a cícer. Zalejte omáčkou a premiešajte. Navrch položte bobkový list.
Zapekajte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, kým zapekanie nezíská zlatistú farbu.
Ak chcete pridať extra chuť, skúste pridať na vrchoch niekoľko plátkov čerstvého paradajku pred zapekaním. Ďalšou možnosťou je pridanie hrubozrnného horčičného pretlaku do omáčky pre pikantnejší zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
360
45g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.