Zapekaná zemlová klobása
1 ks zemla
150 g klobása
50 g sýr
2 ks paradajky
100 ml mlieko
1 ks vajce
1 čajová lyžička bazalka
2 ks rajčiny
Zemlu nakrájajte na polovicu a vydlabejte stred, vytvárajúc tak miesto pre náplň.
V miske zmiešajte nakrájanú klobásu, na kocky nakrájaný syr, nasekané paradajky, vajce, mlieko a bazalku. Túto zmesou naplňte pripravené zemle.
Zapekajte pripravené zemle v rúre vyhriatej na 180°C po dobu 20 minút, kým syr nezačne topiť a zemle získajú zlatistú farbu.
Po zapekaní jedlo nechajte krátko odstáť a potom ho podávajte teplé. Doporučujeme podávať so šalátom čerstvej zeleniny.
Ak chcete obohatiť chuť jedla, môžete pridať do náplne zemlí aj jemne nakrájanú cibuľu a cesnak.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
400
25g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.