Zapekaná cuketa s baklažánom, cícerom a paradajkami
100g cícer
1 kus cuketa
1 kus baklažán
2 kusy paradajky
100ml mlieko
50g sýr gouda
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 list bobkový list
na dochutenie čerstvá petržlenová vňať
Cícer prepláchnite a nechajte namočený vo vode cez noc. Potom uvaríme cícer v osolenej vode, kým nebude mäkký, asi 30-40 minút. Odstavte a scedite.
Cuketu, baklažána a paradajky očistite. Cuketu a baklažána nakrájajte na tenké plátky, paradajky nakrájajte na kolesá.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte posekaný cesnak a orestujte ho. Potom pridajte mlieko a nechajte zohriať. Nakoniec pridajte strúhaný syr Gouda a nechajte ho rozpustiť.
Do zapiekacej misy vložte upečené plátky cukety, baklažána a paradajky, pridajte uvarený cícer. Zalejte syrovou omáčkou a premiešajte. Navrch položte bobkový list.
Zapekajte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, kým zapekanie nezíská zlatistú farbu.
Zapekanú cuketu s baklažánom, cícerom a paradajkami podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvelo sa hodí aj k čerstvému chlebu.
Pre extra lahodnú chuť môžete do zapekania pridať aj jemne nakrájané červené cibule a kúsky papriky. Skvelým doplnkom k tomuto jedlu je čerstvá bazalka alebo ružmarín.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
300
33g
15g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.