Zapekaná cuketa s baklažánom, cícerom a cherry paradajkami
100g cícer
1 ks cuketa
1 ks baklažán
200ml mlieko
100g sýr gouda
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 ks bobkový list
na dochutenie čerstvá petržlenová vňať
100g cherry paradajky
na dochutenie bazalka
podľa chuti nakladaný jalapeňo
Cícer prepláchnite a nechajte namočený vo vode cez noc. Potom uvaríme cícer v osolenej vode, kým nebude mäkký, asi 30-40 minút. Odstavte a scedite.
Cuketu a baklažána očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cherry paradajky rozpoložte na polovičky.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte posekaný cesnak a orestujte ho. Potom pridajte mlieko a nechajte zohriať. Nakoniec pridajte strúhaný syr Gouda a nechajte ho rozpustiť.
Do zapiekacej misy vložte upečené plátky cukety, baklažána a cherry paradajky, pridajte uvarený cícer. Zalejte syrovou omáčkou a premiešajte. Navrch položte bobkový list. Zapekajte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, kým zapekanie nezíská zlatistú farbu.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do zapekanej zeleniny aj cherry paradajky a čerstvú bazalku. Ak máte radi pikantné chute, skúste pridať do syrovej omáčky kúsok nakladaného jalapeňa.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.