Zapekaná cuketa s baklažánom a cícerom
100g cícer
1 ks cuketa
1 ks baklažán
200 ml mlieko
100g sýr gouda
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 ks bobkový list
na posypanie čerstvá petržlenová vňať
Cícer prepláchnite a nechajte namočený vo vode cez noc. Potom uvaríme cícer v osolenej vode, kým nebude mäkký, asi 30-40 minút. Odstavte a scedite.
Cuketu a baklažána očistite a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte plátky zeleniny dozlatista.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte posekaný cesnak a orestujte ho. Potom pridajte mlieko a nechajte zohriať. Nakoniec pridajte strúhaný syr Gouda a nechajte ho rozpustiť.
Do zapiekacej misy vložte upečené plátky cukety a baklažána, pridajte uvarený cícer. Zalejte syrovou omáčkou a premiešajte. Navrch položte bobkový list.
Zapekajte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, kým zapekanie nezíská zlatistú farbu.
Zapekanú cuketu s baklažánom a cícerom podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvelo sa hodí aj k čerstvému chlebu.
Ak chcete pridať viac šťavnatosti, môžete do zapekanej zeleniny pridať aj nakrájané cherry paradajky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
320
35g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.