Zapečené zemiaky s brokolicou a cheddarskou omáčkou
2 kusy zemiaky
200g brokolica
1 kus jarná cibuľka
100g cheddar syr
100ml smotana na varenie
2 polievkové lyžice hrachové vňate
1 čajová lyžička bazalka
2 polievkové lyžice strúhanka
Zemiaky očistite, opláchnite a nakrájajte na tenké plátky. Brokolicu rozdrvte na menšie rôzne kvetíky. Jarnú cibuľku nakrájajte na jemné krúžky.
V hrnci zohrejte smotanu na varenie a pridajte na drobno nasekaný cheddar syr. Za stáleho miešania nechajte syr rozpustiť a vytvoriť hladkú omáčku.
Na dno pekáča vložte vrstvu zemiakov, potom brokolicu a jarnú cibuľku. Prelejte cheddarskou omáčkou a posypte hrachovými vňatami a bazalkou. Na vrch posypte strúhankou.
Zapečte jedlo v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia po dobu približne 35 - 40 minút, kým zemiaky nebudú mäkké a zapečené.
Po vytiahnutí z rúry nechajte jedlo odpočívať pár minút a potom ho servírujte ešte teplé. Podávajte samostatne alebo ako prílohu k mäsu či rybe.
Na skvelé dochutenie môžete pridať do omáčky trochu korenín alebo tabasco pre štipku pikantnosti. Alternatívne môžete do zapečeného jedla pridať aj kúsky kurčaťa alebo slaniny pre viac chuti.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
420
45g
15g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.