Turecká paradajková polievka so špenátom
100g špenát
2 ks paradajky
1 ks paprika
1 ks cuketa
2 strúčiky cesnak
1/2 ČL koriander
1 ČL mletá paprika
2 PL bulharský jogurt
Očistite a nakrájajte špenát, paradajky, papriku a cuketu na malé kúsky. Jemne nasekaný cesnak pripravte na použitie.
Na panvici s trochou oleja orestujte nakrájaný cesnak. Pridajte nakrájanú papriku a cuketu a restujte do zmäknutia zeleniny.
V mixéri rozmixujte paradajky na hladkú konzistenciu. Pridajte mletú papriku a koriander a dobre premiešajte.
Do hrnca pridajte restovanú zeleninu, nasekaný špenát a paradajkovú zálievku. Premiešajte a nechajte prevrieť.
Nechajte polievku dusiť na miernom ohni asi 15-20 minút. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
Podávajte polievku teplú s lyžicou bulharského jogurtu na vrchu a posypanú čerstvým koriandrom. Podávajte so čerstvým chlebom.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do polievky trochu citrónovej šťavy a na záver posypať čerstvým koriandrom. Pre viac nasýteného jedla môžete pridať k polievke kúsok pečeného kurčaťa.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
197
30g
8g
5g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.