Tradičný recept na hummus
1 konzerva (400g), odkvapkaný a prepláchnutý cícer
3 polievkové lyžice sezamová pasta
2 polievkové lyžice olivový olej
1 strúčik, nasekaný cesnak
2 polievkové lyžice citrónová šťava
podľa chuti soľ
Vložte odkvapkaný a prepláchnutý cícer do mixéra.
Pridajte sezamovú pastu, olivový olej, nasekaný cesnak, citrónovú šťavu a soľ do mixéra s cícerom.
Mixujte všetky ingrediencie do hladka až kým nevznikne krémová konzistencia.
Nakrájajte zeleninu na palacinky a podávajte s čerstvým hummusom. Dochutite olivovým olejom a posypte petržlenom alebo paprikou podľa chuti.
Na zvýraznenie chuti hummusu môžete pridať trochu čerstvého petržlenu alebo papriky na posypanie. Skúste tiež pridať trochu kajenského korenia pre pikantnejšiu verziu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
440
50g
15g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.