Thajská zeleninová polievka s feniklom a pórkom
1 kus pór
1 kus fenikel
400 ml kokosové mlieko
1 kus mrkva
100 g bambusové výhonky
50 g hrášok
1 lyžička koriandrové semienka
1/2 lyžičky kurkuma
Pór a fenikel očistite a nakrájajte na tenké plátky. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska. Bambusové výhonky opláchnite pod tečúcou vodou.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte pór a fenikel. Pridajte mrkvu, bambusové výhonky a hrášok. Nechajte krátko restovať.
Pridajte koriandrové semienka a kurkumu. Zalejte zeleninu kokosovým mliekom a nechajte variť asi 15 minút.
Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti. Podávajte horúcu polievku ozdobenú čerstvým koriandrom. Dobrú chuť!
Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať čili papričky alebo kyselého limetkového džúsu. Na zmenu môžete do polievky pridať aj tofu alebo vajce na tvrdo uvarené.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
344
35g
6g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.