Talianske huby s cestovinami a slaninou
100g hruby
80g cestoviny
30g parmezán
50g slanina
1 ks cibuľa
50ml biele víno
50ml smotana
1 polievková lyžica čerstvý petržlen
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Hruby nakrájame na plátky, cibuľu jemno nasekáme, slaninu nakrájame na kocky, petržlen nasekáme. Parmezán nastrúhame na jemné vločky.
V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme stranou.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu. Pridáme slaninu a orestujeme dozlatista. Potom pridáme hruby a restujeme do zmäknutia. Zalejeme bielym vínom a necháme prevrieť. Pridáme smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
Nakoniec pridáme cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame. Podávame posypané nasekaným čerstvým petržlenom a nastrúhaným parmezánom.
Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať do omáčky aj dusené cherry paradajky alebo červenú papriku. Na osvieženie môžete na konci pridajte trochu citrónovej šťavy.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
460
45g
25g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.