Steak s Cibuľovou Omáčkou a Pečenými Zemiakmi
200g flank steak
1 ks červená cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 lyžička bulharský paprika
200ml paradajkový pretlak
100ml hovädzí vývar
2 ks zemiaky
2 polievkové lyžice maslo
50ml šľahačka
na dochutenie petržlen
na dochutenie kôpor
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Flank steak osušte papierovou utierkou a osolte a okoreňte z oboch strán. Rozohrejte panvicu na vysokú teplotu. Steak opečte z oboch strán do žiadanej šťavnatosti (cca 4-5 minút z každej strany pre stredne prepečený steak). Nechajte odpočívať pred krájaním.
Na panvici rozpustite maslo a orestujte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte bulharský paprika a paradajkový pretlak. Podlejte hovädzím vývarom a nechajte omáčku pomaly variť na strednej teplote asi 15-20 minút. Dochutte soľou, korením, petržlenom a kôprom.
Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a vložte do pekáča. Zalejte olejom, osolte a okoreňte. Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 25-30 minút, kým nebudú zlatisto hnedé a mäkké.
Nakrájajte steak na plátky a servírujte ho s cibuľovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Podávajte s ľahkou šľahačkou a posypte nasekaným petržlenom. Dobrú chuť!
Ak chcete ešte viac zvýrazniť chuť jedla, môžete do omáčky pridať trochu červeného vína a nechať ju pomaly povariť, aby sa chuti ešte viac preliali do jedla.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.