Špenátovo-vajcová frittata s paradajkami
2 hrste špenát
1 ks paprika
3 ks vajcia
2 ks paradajky
50g syr
2 lyžice olivový olej
1 vetvička bazalka
Nakrájajte špenát na jemné kúsky, papriku na plátky, paradajky na polovičky. Rozšľahajte vajcia do misky a premiešajte s nasekanou bazalkou a nasekaným syrom.
Rozohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni.
Do rozohriateho oleja pridajte nakrájaný špenát, papriku a paradajky. Osolte a opražte do zmäknutia zeleniny.
Znížte oheň na minimum a nalejte do panvice rozšľahané vajcia s bazalkou a syrom. Nechajte opiecť do zrazenia vajec.
Frittata je hotová, keď sú vajcia pevne zrazené. Podávajte teplú posypanú čerstvou bazalkou a syrom. Skvelá aj s chlebom alebo šalátom.
Ak chcete pridať viac pikantnosti, skúste pridať koreniny ako červená paprika alebo kajenský korenie. Môžete tiež skúsiť pridať kúsok slaniny alebo šunky pre bohatšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
263
12g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.