Špargľové zapekané zemiaky s reďkovkou a žltou paprikou
4 kusy reďkovka
1 kus žltá paprika
8 kusov špargľa
2 väčšie kusy zemiaky
50g parmezán
1 polievková lyžica čerstvý tymian
1 kus cibuľa
2 strúčiky česnak
2 polievkové lyžice maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a uvaríme ich vo vriacej vode soľou asi 5 minút, nechajú sa vychladnúť.
Reďkovku očistíme a nakrájame na tenké plátky. Žltú papriku nakrájame na kocky. Špargľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a česnak a orestujeme dozlatista. Pridáme špargľu, reďkovku a žltú papriku a dusíme do zmäknutia.
Vymastíme pekáč, dole položíme vrstvu zemiakov, potom zeleninu, posypeme parmezánom a tymianom. Opakujeme, až sú všetky ingrediencie použité. Pečieme v rúre na 180°C asi 25 minút.
Zapekané jedlo necháme trochu vychladnúť, aby sa zväčšila chuť, a potom servírujeme teplé. Podávame ako hlavné jedlo na obed.
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do zapekaných zemiakov pridať aj kúsky kurčaťa alebo slaniny.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
300
45g
12g
8g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.