Špargľové cestoviny s hubami, krevetami a parmezánom
200g špargľa
100g cestoviny
100g šampiňóny
50g parmezán
1 polievková lyžica čerstvý petržlen
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice maslo
50ml biele víno
100g krevety
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
100ml smotana na varenie
Očistite a nakrájajte špargľu, šampiňóny a krevety. Nastrúhajte parmezán, nasekajte petržlen a nadrobno nakrájajte cesnak.
Uvaríme cestoviny al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme stranou.
Rozohrejte maslo na panvici, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a restujte ho na miernom ohni. Pridajte nakrájanú špargľu, šampiňóny a krevety. Orestujte dozlatista. Zalejte bielym vínom a nechajte omáčku zredukovať. Pomaly pridávajte smotanu na varenie a nechajte podusť.
Zmiešajte uvarené cestoviny s omáčkou. Na záver pridajte nasekaný petržlen a nastrúhaný parmezán. Dochutite soľou a korením podľa chuti. Podávajte teplé, posypané čerstvým petržlenom a ďalším parmezánom.
Ak chcete ešte viac obohatiť chuť receptu, môžete pridať do omáčky trochu čerstvého citrónového šťavy pre osviežujúci nádych.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.