Špargľové cestoviny s hubami a parmezánom
8 kusov špargľa
80g cestoviny
100g šampiňóny
50g parmezán
1 polievková lyžica čerstvý petržlen
1 kus strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice maslo
50ml biele víno
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Špargľu umyte, odstráňte dreň a nakrájajte na menšie kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Petržlen nasekajte. Parmezán nastrúhajte. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Rozohrejte maslo na panvici, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a restujte ho na miernom ohni, kým nezačne voňať. Pridajte nakrájanú špargľu a huby, orestujte dozlatista. Zalejte bielym vínom, nechajte povariť a nechajte omáčku zredukovať.
Omáčku dochuťte soľou a korením podľa chuti. Zmiešajte s uvarenými cestovinami, pridajte nasekaný petržlen a nastrúhaný parmezán. Podávajte teplé a môžete ozdobiť ďalším parmezánom a petržlenom.
Ak chcete pridať viac bohatosti do jedla, môžete skúsiť pridať kúsok pancetty alebo slaniny pri restovaní húb. Taktiež môžete dochutiť jedlo červeným korením alebo citrónovou šťavou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
290
35g
15g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.