Špargľové cestoviny s hubami a parmezánom
200g špargľa
100g cestoviny
150g šampiňóny
50g parmezán
1 sväzeček čerstvý petržlen
1 strúčik cesnaku
2 PL maslo
50ml biele víno
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
100ml smotana na varenie
Špargľu umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Nastrúhajte parmezán, nasekajte petržlen a nadrobno nakrájajte cesnak.
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme stranou.
Rozohrejte maslo na panvici, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a restujte ho na miernom ohni. Pridajte nakrájanú špargľu a šampiňóny. Orestujte dozlatista. Zalejte bielym vínom a nechajte omáčku zredukovať. Pomaly pridávajte smotanu na varenie a nechajte podusť.
Zmiešajte uvarené cestoviny s omáčkou. Na záver pridajte nasekaný petržlen a nastrúhaný parmezán. Dochutite soľou a korením podľa chuti. Podávajte teplé, posypané čerstvým petržlenom a ďalším parmezánom.
Na zvýraznenie chuti jedla môžete pridať do omáčky na záver trochu citrónovej šťavy a čerstvo mletej citrónovej kôry.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
414
48g
15g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.