Španielsky zemiakový guľáš s mrkvou a klobásou
2 väčšie kusy zemiaky
1 kus mrkva
150 g klobása
1 kus cibuľa
1 PL paprika
100 g rajčiny
2 strúčiky cesnak
2 PL olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
na dochutenie petržlenová vňať
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na kolieska. Klobásu nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte. Rajčiny nakrájajte na malé kúsky.
Na rozohriatom olivovom oleji orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte zemiaky a orestujte ich dozlatista. Posypte paprikou a premiešajte.
Pridajte mrkvu, klobásu a rajčiny. Zalejte vodou, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Varíme do zmäknutia zemiakov.
Podávajte horúci zemiakový guľáš posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s čerstvým chlebom a lahodným španielskym vínom.
Ak chcete pridať do jedla ešte viac šťavnatosti, môžete pridať do zmesi ešte trochu červeného vína. Alternatívne môžete použiť pikantnú klobásu pre viac zaujímavejších chute.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
320
35g
18g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.