Špagety s hovädzím mäsom a šampiňónmi
150g hovädzie mäso
80g cestoviny
100g šampiňóny
1 ks cibuľa
200g paradajkový pretlak
50ml červené víno
1 čajová lyžička oregano
1 čajová lyžička bazalka
30g parmezán
na dochutenie petržlenová vňať
Hovädzie mäso nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu nasekajte na drobné kocky a šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky.
V hrnci povarte osolenú vodu a varte cestoviny podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Potom scedte vodu a cestoviny nechajte stranou.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu. Pridajte hovädzie mäso a za stáleho miešania opražte do zlatista. Pridajte šampiňóny a orestujte. Zalejte červeným vínom a nechajte povariť. Pridajte paradajkový pretlak a dochuťte oreganom a bazalkou. Nechajte omáčku povariť na miernom ohni asi 15 minút.
Špagety vmiešajte do omáčky a nechajte krátko povariť. Na záver posypte na tanieri parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte teplé a jedlo podľa chuti môžete ešte dochutiť čerstvými bylinkami.
Na zvýraznenie chuti môžete pridať do omáčky viac červeného vína alebo dochutiť špagety čerstvou petržlenovou vňaťou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.