Šošovicové placky s cícerom a ryžou
1 šálka ryža
1 konzerva (400g), odkvapkaný a prepláchnutý cícer
1 kus, nakrájaná červená cibuľa
1/2 šálky, uvarená červená šošovica
1 kus, nasekaná paprika chili
2 kusy vajcia
1/4 šálky strúhaný syr
1 polievková lyžica, nasekaný kôpor
2 strúčiky, nasekané cesnak
V miske zmiešajte uvarenú červenú šošovicu, nakrájanú červenú cibuľu, nasekanú papriku chili, cícer, vajcia, strúhaný syr, nasekaný cesnak a kôpor. Premiešajte do hladka.
Z cesta vytvarujte placky a uskladnite ich na tanieri.
Placky pečte na vyhriatej panvici s trochou oleja asi 3-4 minúty z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Hotové placky servírujte s čerstvým zeleným šalátom a jogurtovou omáčkou. Podávajte teplé.
Pre ešte väčšiu chuť môžete pridať k plackám aj jemne nasekaný čerstvý kôpor. Variantou receptu je pridanie nastrúhaného mrkvy do cesta pre ďalšiu vrstvu chuti a farby.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
483
62g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.