Šalát s červenou šošovicou a avokádom
1/2 šálky červená šošovica
1 ks avokádo
2 ks vajcia
1 ks paradajka
1 ks uhorka
1/4 ks cibuľa
pár kusov olivy
hrst šalátový list
Červenú šošovicu dôkladne prepláchnite a uvaríme podľa návodu na obale. Potom necháme vychladnúť.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtiny.
Paradajku, uhorku a cibuľu nakrájame na menšie kocky. Avokádo olúpeme, vykostíme a nakrájame na plátky.
Vo veľkej miske zmiešame všetky prípravené ingrediencie vrátane olív a šalátového listu. Jemne premiešame.
Šalát s červenou šošovicou a avokádom podávame ľahko dochutený olivovým olejom, soľou a korením. Podávame čerstvé so čerstvým chlebom alebo ako prílohu k hlavnému chodu.
Ak chcete pridať extra chuť, môžete do šalátu pridať niektoré varené či grilované kuracie prsia alebo kozie syry. Pre vegetariánsku verziu môžete pridať opečené orechy alebo semienka.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.