Rukolové cestoviny s paradajkami a kozím syrom
50g rukola
100g cestoviny
2 ks paradajky
50g kozí syr
2 polievkové lyžice olivový olej
na dochutenie čerstvá bazalka
podľa chuti čierne korenie
podľa chuti soľ
Rukolu opláchnite pod tečúcou vodou a potom ju dôkladne osušte pomocou uteráka alebo šalátového odstredivača. Paradajky umyte pod tečúcou vodou a potom ich nakrájajte na štvorce. Kozí syr nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomerne rozložil v cestovinách. Cestoviny varte v osolenej vode podľa pokynov na obale alebo do požadovanej mäkkosti, zvyčajne približne 8-10 minút. Po uvarení cestoviny odkvapnite v cedníku a nechajte stranou pripravené na ďalšie spracovanie.
Rukolu, cestoviny, nakrájané paradajky a kozí syr vložte do veľkej misy. Pridajte olivový olej, nasekanú bazalku, čierne korenie a soľ. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Podávajte teplé. Na tanieri vytvorte hromádku cestovín s rukolou a paradajkami. Na vrch položte kozí syr a jemne zakončite čiernym korením. Podávajte s čerstvým čiabatou a pohárom lahodného vína.
Skúste pridať do receptu niekoľko čerstvých bazalkových lístkov pre ešte intenzívnejšiu vôňu a chuť. Môžete tiež pokvapkávať niekoľko kvapiek balzamikového octu pred podávaním pre pikantnejší zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
428
46g
16g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.