Plnené baklažány s quinoou, kuracím mäsom a sušenými paradajkami
200g kuracie mäso
100g quinoa
2 ks baklažány
4 ks sušené paradajky
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 polievková lyžica čerstvá petržlenová vňať
Nakrájajte cibuľu a cesnak na jemné kocky. Baklažány očistite a nakrájajte na polovice. Quinou uvaríme podľa návodu na obale.
Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte dozlatista. Pridajte uvarenú quinou a nakrájané sušené paradajky. Dochutite soľou a korením. Nechajte plnku trochu vychladnúť.
Baklažánové polovice naplňte pripravenou plnkou z kuracieho mäsa a quinoe. Polejte olivovým olejom a posypte nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pekáč s naplnenými baklažánmi vložte do predhriatej rúry na 180°C a pečte asi 25-30 minút, kým baklažány nezmäknú.
Podávajte teplé a podľa chuti môžete posypať drobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Doporučujeme servírovať s čerstvým šalátom.
Ak chcete zvýrazniť chuť jedla, môžete pridať trochu červeného korenia alebo citrónovej šťavy do plnky. Alternatívne môžete použiť aj iné obľúbené druhy mäsa namiesto kuracieho.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
40g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.