Pečené zemiaky s fenikelom, mrkvou a kuracím mäsom
2 ks zemiaky
1 ks fenikel
1 ks mrkva
3 strúčiky cesnak
150 g kuracie mäso
1 ks cibuľa
1 lyžička oregano
1 lyžička červená paprika
1/2 lyžičky čierny korenie
podľa chuti soľ
2 polievkové lyžice rascový olej
Zemiaky, fenikel, mrkvu, cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte do pekáča a premiešajte s rascovým olejom, soľou, čiernym korením, oreganom a červenou paprikou.
Kuracie mäso nakrájajte na kúsky a pridajte k zemiakom a zelenine v pekáči. Dôkladne premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozprestieralo.
Pekáč vložte do predhriatej rúry na 200°C a pečte približne 30 - 35 minút, alebo kým zemiaky a mäso nebudú dôkladne upečené a zlatisté.
Po vytiahnutí z rúry nechajte jedlo odpočívať pár minút a potom podávajte teplé. Skvele sa hodí ako hlavné jedlo na obed.
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať viac červenej papriky alebo čierneho korenia. Skvelou alternatívou je tiež pridanie čerstvého petržlenu alebo bazalky na zvýraznenie bylinnej chuti jedla.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.