Pečené lososové filety s pečenou zeleninou a citrónovo-bylinkovým maslom
2 kusy lososové filety
1 ks cuketa
1 ks paprika
1 ks cibuľa
100g cherry paradajky
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
čerstvá, na dochutenie bazalka
2 lyžice maslo
1 ks citrón
Lososové filety očistite a osušte papierovou utierkou. Dochutite soľou a čiernym korením. Nechajte odpočívať, zatiaľ čo pripravíte zeleninu.
Cuketu, papriku, cibuľu a cherry paradajky nakrájajte na menšie kúsky. Všetku zeleninu dajte do pekáča, pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
Predhrejte rúru na teplotu 200°C. Položte pripravené lososové filety a nakrájanú zeleninu do pekáča a dôkladne premiešajte s olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Uistite sa, že je zelenina rovnomerne rozložená okolo lososa. Vložte pekáč do predhriatej rúry a pečte jedlo po dobu 20-25 minút. Skontrolujte v polovici pečenia, či losos nie je už hotový a zelenina sa nezačína prepekať. Ak je potrebné, môžete občas premiešať zeleninu. Po dokončení pečenia by mal byť losos hotový a šťavnatý, zatiaľ čo zelenina mäkká a lahodne prepečená.
Rozpustite maslo v panvici, pridajte čerstvo nasekanú bazalku a šťavu z citróna. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
Na tanier rozložte pečené lososové filety a zeleninu. Polejte všetko citrónovo-bylinkovým maslom. Podávajte teplé a ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať do bylinkového masla viac cesnaku alebo dochutiť omáčku korením podľa vlastného vkusu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
348
12g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.