Pečené kuracie prsia s pečenou brokolicou a šťavnatým citrónovým šalátom
2 kusy kuracie prsia
1 väčšia hlávka brokolica
200g cherry paradajky
1 kus červená cibuľa
1 väčšia hrst čerstvá petržlenová vňať
3 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 kus citrón
Kuracie prsia očistite, osušte kuchynským utierkou a nakrájajte na menšie kusy. Položte ich do pekáča, pokvapkajte 2 polievkovými lyžicami olivového oleja, osolte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C po dobu 25-30 minút.
Brokolicu očistite, rozdeľte na ružičky a umyte pod vodou. Položte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte 1 polievkovou lyžicou olivového oleja, osolte, okoreňte a pečte v rúre spolu s kuracími prsiami po dobu 20-25 minút.
Cherry paradajky nakrájajte na polovičky, cibuľu nakrájajte na tenké krúžky. V miske zmiešajte paradajky, cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, šťavu z 1 citróna, 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a čierne korenie.
Na tanieri servírujte pečené kuracie pŕsia s brokolicou a citrónovým šalátom. Podávajte teplé a podľa chuti môžete pokvapkať šťavou z ďalšieho citróna. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať viac chuti kuraciemu mäsu, môžete ho pred pečením marinovať v zmesi olivového oleja, cesnaku a bylín. Brokolicu môžete tiež posypať strúhaným parmezánom pred pečením.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
383
22g
40g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.