Lokapetit

Pečené bataty s fazuľami a parmezánom

10 ingredencií

40 minút

404 kcal

Popis jedla
Pečené bataty s fazuľami a parmezánom je lahodné jedlo, ktoré kombinuje sladkú chuť batátov so sýtom chuťou bielej fazule a dochutením parmezánu. Toto jedlo je ideálne pre obed a určite poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie

200g biele maslové fazule

50g parmezán

1 ks bataty

1 ks cibuľa

1 vetvička šalvia

2 plátky slanina

1 ks čili papričky

2 polievkové lyžice olivový olej

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie


Postup prípravy

Bataty očistite, nakrájajte na menšie kocky a vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, osolte a okorente podľa chuti. Pečte v rúre predhriatej na 200°C asi 20 minút.

Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky, slaninu na pásiky a čili papričku nasekajte na drobné kúsky. Orestujte cibuľu na panvici so slaninou a pridajte čili papričku a šalviu. Pridajte fazule a krátko povarte.

3. Dokončenie jedla a servírovanie

Nakoniec zmes zeleniny a fazúľ vmiešajte do upiecených batátov. Posypte nadrobno nastrúhaným parmezánom a podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!

5. Tip na záver

Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať viac parmezánu alebo dochutiť jedlo čerstvým tymiánom. Alternatívne môžete skúsiť pridať kúsok chorizo ​​klobásy pre pikantnejší zážitok.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

404

Kalorií

54g

sacharidy

20g

bielkoviny

12g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.