Pečená zelenina s medvedím cesnakom a parmezánom
1 hrčka medvedí cesnak
30g parmezán
1 ks cuketa
1 ks baklažán
1 ks paprika
3 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
na dochutenie čerstvá bazalka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Cuketu, baklažána a papriku opláchnite a nakrájajte na tenké plátky. Medvedí cesnak jemne nakrájajte a cesnak pretlačte.
V miske zmiešajte nakrájanú cuketu, baklažána, papriku, medvedí cesnak a pretlačený cesnak. Pridajte olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajte.
Zmes zeleniny rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 30 - 35 minút, kým zelenina nezmäkne a nezískava zlatohnedú farbu.
Po upečení zeleninu vysypejte na plech a posypte nadrobno nasekaným parmezánom. Vráťte do rúry na ďalších 5 minút, kým sa parmezán roztopí a získava zlatistú farbu.
Pečenú zeleninu posypte čerstvou bazalkou a podávajte ešte teplú. Skvele chutí s čerstvo opečeným chlebom a lahodným biele vínom.
Pre extra chuť môžete pridať do zmesi ešte cherry paradajky alebo kúsky kurčaťa. Skvelou alternatívou je tiež pridanie kúskov feta syra.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
235
25g
9g
11g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.