Medvedí cesnakový steak s hovädzím mäsom a kukuricou
1 kľok medvedí cesnak
200g hovädzie mäso
1 klas kukurica
3 strúčiky cesnak
2 PL maslo
1 vetvička šalvia
1 ks cibuľa
1 vetvička rozmarín
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Medvedí cesnak nasekáme na jemno, hovädzie mäso nakrájame na steaky, kukuricu zbavíme obalu a kukuričné zrná ošúpeme, cesnak a cibuľu nasekáme na drobné kúsky.
Na panvici s rozpusteným maslom pridajte nasekaný medvedí cesnak, cibuľu, šalviu a rozmarín. Nechajte ich orestovať na strednom ohni, občas premiešajte, až kým nebudú dozlatista, čo by mohlo trvať približne 5-7 minút. Dôležité je nezabudnúť na pravidelné miešanie z dôvodu rovnomerného prepečenia všetkých ingrediencií. Po dokončení orestovania odstráňte z panvice a nechajte odstáť na tanieri, čím sa zachová ich chuť a aromatické vlastnosti.
Do panvice pridáme steaky z hovädzieho mäsa a opečieme z oboch strán podľa preferovaného stupňa prepečenia. Vedľa pridáme kukuricu a opečieme do zlatista.
Hotový steak podávame s opečenou kukuricou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame ešte teplé.
Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať na konci trochu čerstvo nasekaných bylín ako petržlen alebo kôpor. Variantou receptu môže byť aj pridanie kúskov paradajky pre osviežujúci nádych.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
430
32g
35g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.