Luxusné cestoviny s dusenými špargľami, hubami a krevetami
80g cestoviny
100g špargľa
100g šampiňóny
80g krevety
2 lyžice maslo
1 polievková lyžica čerstvý petržlen
1 kus strúčik cesnaku
50ml biele víno
100ml smotana na varenie
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Špargľu umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Krevety očistite a zbavte čriev. Nastrúhajte petržlen a nakrájajte cesnak na drobné kúsky.
V osolenej vode uvaríme cestoviny al dente podľa pokynov na obale. Po uvarení scedíme a necháme stranou.
Rozohrejeme maslo na panvici, pridáme cesnak a restujeme ho. Pridáme špargľu, huby a krevety. Orestujeme dozlatista. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Postupne pridávame smotanu na varenie a dusíme do zmäknutia.
Zmiešame uvarené cestoviny s omáčkou. Pridáme nasekaný petržlen. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame posypané parmezánom.
Na dokončenie jedla môžete pridať jemne nastrúhaný čerstvý citrónovú šupku pre osviežujúcu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.