Kuskus s kačacími prsiami a paradajkovým pestom
100g kuskus
150g kačacie prsia
2 lyžice paradajkové pesto
čerstvá, podľa chuti bazalka
1 ks, nakrájaná na kocky čerstvé paradajky
1 lyžica med
1/4 ks, nakrájaná červená cibuľa
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kačacie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opečieme z oboch strán dozlatista (približne 4-5 minút z každej strany). Potom necháme odpočinúť a nakrájame na plátky.
V mixéri zmiešame čerstvé paradajky, bazalku, olivový olej, červenú cibuľu, med, soľ a čierne korenie. Mixujeme do hladka.
Kuskus zalijeme horúcou vodou podľa návodu na obale a necháme odstáť podľa návodu, kým nevsiakne všetku vodu.
Na tanieri servírujeme kuskus, na vrch poukladáme plátky opečených kačacích pŕs a polejeme paradajkovým pestom. Podávame okamžite.
Ak chcete recept ešte viac obohatiť, môžete do paradajkového pesta pridať opražené piniové oriešky alebo čerstvú petržlenovú vňať pre extra chuťový zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
560
60g
35g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.