Kuracie stehná s zeleninovým ragú a bylinkovým pestom
2 kusy kuracie stehná
1 kus mrkva
1 väzok petržlen
1 kus paprika
1 kus cibuľa
100g zelené fazuľky
2 kusy paradajky
1 hrst bazalka
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie stehná osušte kuchynským papierom. Očistite ich od prebytočného tuku a kože a osolte a okoreňte z oboch strán.
Kuracie stehná vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 200°C asi 30-35 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú prepečené.
Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, papriku, zelené fazuľky a paradajky. Dusíme do zmäknutia zeleniny.
V mixéri zmiešajte bazalku, olivový olej, soľ, čierne korenie a podľa chuti ďalšie bylinky ako petržlen. Mixujte do hladka.
Kuracie stehná podávajte s zeleninovým ragú a polejte ich lahodným bylinkovým pestom. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.
Pre ešte bohatšiu chuť môžete do zeleninového ragú pridať ďalšie obľúbené zeleniny ako cuketu alebo baklažán. Bylinkové pesto môžete prípadne obohatiť o vlašské orechy alebo piniové oriešky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
30g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.