Lokapetit

Kuracie prsia v zázvorovej omáčke so špenátom

10 ingredencií

35 minút

435 kcal

Popis jedla
Kuracie prsia v zázvorovej omáčke podávané s duseným špenátom a korením. Toto lahodné jedlo je ideálne na obed a je plné exotických chutí.
Ingrediencie

1 kus kuracie prsia

200g špenát

1 polievková lyžica (nasekaný) zázvor

1 kus (nasekaná) cibuľa

200ml kokosové mlieko

1 čajová lyžička kari korenie

2 polievkové lyžice limetková šťava

100g ryža

podľa chuti soľ

na dochutenie koriander


Postup prípravy
1. Príprava kuracích pŕs

1. Opláchnite kuracie prsia pod tečúcou vodou a dôkladne ich osušte pomocou papierovej utierky. Potom ich nakrájajte na tenké plátky, snažte sa, aby boli približne rovnakej hrúbky, aby sa rovnomerne uvarili. 2. Posypte kuracie prsia kari korením a jemne ho vmasírujte do mäsa. Nechajte mäso odpočívať aspoň 15 minút, aby sa koreniny dobre vstrebovali. 3. Ak budete prípravu pokračovať ihneď, pred odpočinkom mäso dočasne uložte do chladničky, aby sa neznehodnotilo. 4. Pri tepelnej úprave mäsa na panvici postačuje krátky čas, približne 2-3 minúty z oboch strán, až kým kuracie prsia nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú priehľadné. Dôležité je neprerobiť mäso, aby zostalo šťavnaté a mäkké. Ak si nie ste istí, či je mäso dostatočne prepečené, odporúčam použiť teplomer na mäso a zmerať vnútornú teplotu, ktorá by mala dosiahnuť minimálne 75 °C, aby bolo mäso bezpečné na konzumáciu.

2. Príprava zázvorovej omáčky

Na panvici s trochou oleja rozpálte na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju, kým nebude priehľadná, čo by malo trvať približne 2-3 minúty. Potom pridajte nasekaný zázvor a nechajte ho restovať ďalšie 2-3 minúty, kým nevydá svoju vôňu. Následne prilievajte kokosové mlieko postupne, za stáleho miešania, a nechajte zmes povariť. Po prevareniu pridajte limetkovú šťavu a jemne osolte podľa chuti. Nechajte omáčku ešte chvíľu povariť na miernom ohni, aby sa chute spojili a omáčka zhustla.

Na inej panvici orestujte špenát do zmäknutia. Dochutite soľou a koriandrom.

Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.

5. Dokončenie jedla a servírovanie

Podávajte kuracie prsia s zázvorovou omáčkou na tanieri spolu s duseným špenátom a ryžou. Podľa chuti môžete posypať nasekaným koriandrom. Dobrú chuť!

7. Tip na záver

Ak chcete pridať viac šťavy jedlu, môžete do omáčky pridať viac limetkovej šťavy. Pre extra chuť môžete posypať jedlo nasekaným čerstvým koriandrom.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

435

Kalorií

45g

sacharidy

30g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.