Kuracie prsia so špargľou a cherry paradajkami
1 kus kuracie prsia
8 kusov špargľa
10 kusov cherry paradajky
1 kus cibuľa
1 hrst bazalka
2 polievkové lyžice balsamikový ocot
2 polievkové lyžice maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom. Špargľu očistite a cherry paradajky umyte. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky.
Vložte kuracie prsia do pekáča a około ich rozložte očistenú špargľu, cherry paradajky a cibuľu. Dochute solou a korením. Nakoniec pridajte na kocky nakrájané maslo.
Pekáč vložte do rúry vyhriatej na 180°C a pečte jedlo asi 25 minút, alebo kým kuracie prsia nie sú úplne prepečené.
Po vytiahnutí z rúry nechajte jedlo krátko odpočinúť. Podávajte posypané čerstvou bazalkou a pokvapkávané balsamikovým octom. Podávajte teplé.
Ak chcete pridať viac šťavnatosti jedlu, môžete pridať do pekáča ešte pár olivových olív. Taktiež môžete posypať jedlo strúhaným parmezánom tesne pred servírovaním.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
286
12g
28g
14g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.