Lokapetit

Kuracie prsia so špargľou a cherry paradajkami

9 ingredencií

35 minút

286 kcal

Popis jedla
Tento recept na kuracie prsia so špargľou a cherry paradajkami je ideálny na rýchly obed plný lahodných talianskych chuteí. Kuracie prsia sú zapečené s čerstvou špargľou a cherry paradajkami, čo vytvára dokonalú kombináciu chutí. Jedlo je osviežené bazalkou a balsamikovým octom, čo dodáva jedlu špeciálnu chuť.
Ingrediencie

1 kus kuracie prsia

8 kusov špargľa

10 kusov cherry paradajky

1 kus cibuľa

1 hrst bazalka

2 polievkové lyžice balsamikový ocot

2 polievkové lyžice maslo

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom. Špargľu očistite a cherry paradajky umyte. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky.

Vložte kuracie prsia do pekáča a około ich rozložte očistenú špargľu, cherry paradajky a cibuľu. Dochute solou a korením. Nakoniec pridajte na kocky nakrájané maslo.

Pekáč vložte do rúry vyhriatej na 180°C a pečte jedlo asi 25 minút, alebo kým kuracie prsia nie sú úplne prepečené.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Po vytiahnutí z rúry nechajte jedlo krátko odpočinúť. Podávajte posypané čerstvou bazalkou a pokvapkávané balsamikovým octom. Podávajte teplé.

6. Tip na záver

Ak chcete pridať viac šťavnatosti jedlu, môžete pridať do pekáča ešte pár olivových olív. Taktiež môžete posypať jedlo strúhaným parmezánom tesne pred servírovaním.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

286

Kalorií

12g

sacharidy

28g

bielkoviny

14g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.