Kuracie mäso v paradajkovej omáčke s ryžou
100g ryža
150g kuracie prsia
2 ks paradajky
10 ks olivy
1 ks cibuľa
50ml červené víno
1 vetvička rozmarín
50ml mlieko
50g hrášok
Nakrájajte kuracie prsia na kocky, cibuľu a paradajky na jemné kúsky. Olivy nakrájajte na plátky.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájané kuracie mäso spolu s cibuľou, pridajte rozmarín a orestujte dozlatista.
K mäsu pridajte nakrájané paradajky a olivy, zalievajte červeným vínom a nechajte približne 10 minút dusiť na miernom ohni.
Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale. Hrášok uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka.
Hotové kuracie mäso v paradajkovej omáčke podávame s uvarenou ryžou a hráškom. Podľa chuti môžeme posypať čerstvým nasekaným petržlenom. Dobrú chuť!
Ak chcete zvýrazniť chuť jedla, môžete do omáčky pridať trochu čerstvého bazalkového lístia. Ďalšou variantou je pridanie kúskov papriky do omáčky pre pikantnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
436
47g
35g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.