Krémová zemiaková polievka s pórom a koriandrom
1 kus pór
2 kusy zemiaky
1 ks cibuľa
1 polievková lyžica nasekaný koriander
2 polievkové lyžice smotana
1 šálka mlieko
1 polievková lyžica maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Pór, zemiaky a cibuľu očistite a nakrájajte na drobné kúsky. Koriander nasekajte na jemno.
V hrnci rozpustite maslo a orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájaný pór a zemiaky a za občasného miešania orestujte asi 5 minút.
Zalejte zeleninu mliekom a nechajte variť, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte smotanu a koriander.
Zmiešajte polievku tyčovým mixérom do hladka. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
Nalejte polievku do misy a podávajte teplú. Podávajte s čerstvým pečivom alebo grilovaným chlebom.
Ak chcete pridať viac hĺbky chuti, môžete do polievky pridať trochu čerstvo nasekaného cesnaku a dochutiť ju štipkou mletého koriandra.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
302
45g
8g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.