Korenistý losos s pečenou cuketou a zemiakmi
1 file losos
1 ks cuketa
2 ks zemiaky
3 strúčiky cesnak
2 lyžice olivový olej
2 lyžice sojová omáčka
1 lyžička med
1 kus čili
1 lyžička rasci
na ozdobenie petržlen
V miske zmiešajte olivový olej, sojovú omáčku, med, nasekaný cesnak, nasekanú čili a rasci. Marinádu dôkladne premiešajte.
Lososový file položte do misky a potrite ho pripravenou marinádou. Nechajte odpočívať aspoň 15 minút.
Zemiaky a cuketu očistite a nakrájajte na kolieska. Zemiaky predvarte vo vriacej osolenej vode asi 5 minút. Cuketu nechajte surovú.
Zemiaky a cuketu položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pridajte marinovaný losos a celé jedlo pečte v rúre na 200 °C asi 20-25 minút.
Hotové jedlo ozdobte nasekaným petržlenom a podávajte ešte teplé. Losos s pečenou cuketou a zemiakmi je skvelý s čerstvým citrónovým dresingom. Dobrú chuť!
Ak máte radi pikantnejšiu chuť, môžete pridať viac čili alebo rasci. Pre ďalšiu chuťovú dimenziu skúste pridať trochu limetkovej šťavy do marinaády pre lososa.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
440
40g
25g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.