Klobásové ragú s dusenou zeleninou a zemiakovou kašou
200g klobása
300g zemiaky
1 kus mrkva
1 stonka zeler
1 kus cibuľa
1 kus červená paprika
50g hrášok
2 kusy rajčiny
2 polievkové lyžice maslo
1/2 šálka mlieko
štipka muškátový oriešok
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20 minút, kým nezmäknú.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, červenú papriku a hrášok. Dusíme približne 15 minút.
Klobásu nakrájame na plátky a pridáme ju k zelenine. Pridáme nakrájané rajčiny a dusíme ďalších 10 minút.
Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme mlieko, muškátový oriešok a dochutíme soľou podľa chuti.
Klobásové ragú podávame s dusenou zeleninou a zemiakovou kašou. Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať do ragú aj ďalšie druhy zeleniny podľa vlastného výberu, ako napríklad baklažán alebo cuketu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
387
45g
18g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.