Kari s ryžou, baklažánom a pikantnou paprikou chili
1 šálka ryža
1 kus baklažán
1 kus paprika chili
1/4 šálky orechy
1/2 šálky kokosové mlieko
1 lyžička kari korenie
2 lyžice kokosový olej
1 kus cuketa
1 kus červená paprika
100g hovädzie mäso
Nakrájajte baklažána, cuketu, červenú papriku a hovädzie mäso na menšie kúsky. Nakrájajte papriku chili na tenké krúžky. Jemne nasekajte orechy.
Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale. Necháme odstáť po uvarení, aby sa dôkladne naparila.
Na panvici rozohrejeme kokosový olej a pridáme nakrájané hovädzie mäso. Orestujeme dozlatista. Pridáme nasekané orechy, kari korenie a nakrájanú papriku chili. Zalejeme kokosovým mliekom a necháme krátko povariť.
Hotové kari podávame na uvarenej ryži. Na vrch môžeme pridať kúsky baklažánu a cukety pre šťavnatosť a farbu. Podávame teplé.
Ak máte radi silnejšiu pikantnú chuť, môžete pridať viac pikantnej papriky chili alebo kari korenia. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete namiesto hovädzieho mäsa použiť tofu alebo inú alternatívu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
50g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.