Kačacie prsia s batatovým pyré a pomarančovou omáčkou
2 kusy kačacie prsia
2 kusy bataty
1 kus pomaranč
1 ks cibuľa
50 ml červené víno
2 polievkové lyžice med
1 vetvička čerstvý tymián
2 polievkové lyžice maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kačacie prsia očistite a osušte kuchynským papierom. Natriete soľou a čiernym korením. Na panvici rozohrejte maslo a opečte kačacie prsia z oboch strán do zlatista. Potom ich dajte do predhriatej rúry na 180°C na ďalších 15 - 20 minút.
Bataty ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky a uvarte vo vriacej osolenej vode do zmäknutia. Po uvarení ich sceďte a rozmixujte na hladkú kašu. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a orestujte na masle. Pridajte na drobno nakrájanú pomarančovú šťavu a kôru, červené víno a med. Pridajte tymián a nechajte omáčku zredukovať na hustejšiu konzistenciu.
Kačacie prsia nakrájajte na plátky a servírujte s batatovým pyré. Polejte pomarančovou omáčkou a podávajte ešte teplé. Podávajte so zeleným šalátom ako prílohou.
Ak chcete jedlo ešte zaujímavejšie, môžete do pomarančovej omáčky pridať trochu nastrúhanej pomarančovej kôry pre intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.