Jahodovo-banánové palacinky so šľahačkou
2 kusy vajcia
100 g múka
200 ml mlieko
2 polievkové lyžice cukor
štipka soľ
50 g jemné jahody
1 kus banán
na polevu šľahačka
V miske zmiešajte 2 kusy vajcia, 100 g múku, 200 ml mlieko, 2 polievkové lyžice cukor a štipku soli. Dôkladne premiešajte ingrediencie, aby ste dosiahli hladké cesto bez hrudiek. Tento krok by mal trvať približne 5-7 minút miešania. Cesto by malo mať konzistenciu podobnú hustej smotane. Pri príprave cesta je dôležité dbať na to, aby neboli žiadne hrudky múky a aby bolo cesto dokonale premiešané.
Jahody očistite a nakrájajte na malé kúsky. Banán olúpte a nakrájajte na plátky.
Na rozohriatej panvici s trochou oleja nalejte cesto a vytvorte palacinky. Na polovicu palacinky rozložte jemné jahody a plátky banána. Nechajte palacinky pečiť na miernom ohni približne 2-3 minúty, kým na povrchu nevzniknú bublinky a okraje nezačnú zlatisto hnedať. Potom opatrne otočte palacinky a nechajte ich pečiť ďalších 1-2 minúty, kým nebudú zlatisto hnedé aj na druhej strane. Hotové palacinky odložte na tanier a pokračujte s pečením ďalších palaciniek, kým nevyužijete všetko cesto.
Hotové palacinky posypte šľahačkou a môžete ozdobiť ďalšími kúskami ovocia. Podávajte teplé a môžete pokvapkať javorovým sirupom.
Ak chcete recept ešte oživiť, môžete do cesta pridať vanilkový extrakt alebo karamelovú polevu na vrch.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
292
45g
10g
8g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.