Hummus z červenej repy
200g cícer
1 ks červená repa
2 polievkové lyžice semená sezámu
3 polievkové lyžice olivový olej
2 strúčiky cesnak
2 lyžice citronová šťava
podľa chuti soľ
1 čajová lyžička kôpor
Očistite červenú repu a zabaľte ju do alobalu. Predhrejte rúru na teplotu 200°C. Vložte zabalenú červenú repu do rúry a pečte asi 45 minút, alebo kým nebude repa mäkká. Po upečení repu nechajte vychladnúť, potom ju olúpte od kože. Tento krok je dôležitý, pretože pečenie v alobale pomáha zachovať šťavu a intenzívnu farbu červenej repy.
V mixéri zmiešajte uvarenú červenú repu, cícer, olivový olej, semená sezámu, cesnak, citronovú šťavu, soľ a kôpor. Mixujte do hladka.
Hummus z červenej repy podávajte posypaný ďalšími semenami sezámu a s čerstvým chlebom alebo zeleninovými palčinkami. Dobrú chuť!
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať do zmesi hummusu trochu gréckeho jogurtu pre krémovitejšiu konzistenciu alebo posypať pokrm čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
465
45g
15g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.