Hovädzie ragú s pečenými zemiakmi
200g hovädzie mäso
1 kus mrkva
1 stonka zeler
1 kus cibuľa
2 kusy zemiaky
2 kusy paradajky
100ml červené víno
podľa chuti bylinková zmes
2 strúčiky cesnak
Očistite a nakrájajte mrkvu, zeler a cibuľu na drobné kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na väčšie kusy. Paradajky ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nakrájané mäso spolu s nakrájaným cesnakom. Pridajte nakrájanú cibuľu a nechajte zosklieť. Potom pridajte nakrájanú zeleninu a dusite približne 10 minút.
Zalejte zeleninu a mäso červeným vínom a nechajte povariť. Pridajte bylinkovú zmes, soľ a korenie podľa chuti. Nechajte omáčku povariť do zhustnutia.
Zemiaky vložte do predhriatej rúry na 200°C a pečte približne 30-40 minút, kým nebudú zlatisto hnedé a mäkké.
Hovädzie ragú podávajte teplé s pečenými zemiakmi. Ozdobte pokrm bylinkami a podávajte s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Ak chcete jedlo ešte viac obohatiť, môžete pridať do ragú aj ďalšie zeleninové ingrediencie podľa vašej chuti, napríklad papriku alebo baklažán. Pre pestrejšiu chuť môžete experimentovať s bylinkami a korením.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.