Hovädzie mäso stir-fry s ananásom a koriandrom
150g hovädzie mäso
1 plátek (5g) zázvor
2 polievkové lyžice sójová omáčka
100g ananás
1 polievková lyžica nasekaného koriander
1 malá cibuľa
1 kus čili paprička
2 strúčiky cesnak
1 kus červená paprika
4 kúsky šampiňóny
Hovädzie mäso nakrájajte na tenké rezance. Zázvor a cesnak nasekajte na jemno. Cibuľu nakrájajte na pôlkolečká, čili papričku nakrájajte na kolieska. Červenú papriku nakrájajte na prúžky. Ananás nakrájajte na kocky. Šampiňóny nakrájajte na plátky. Pripravené ingrediencie si rozložte do misek podľa druhu.
V malej miske zmiešajte sójovú omáčku s nasekaným zázvorom a cesnakom. Túto zmes použijete na dochutenie hovädzieho mäsa.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte hovädzie mäso dozlatista. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a Čili papričku a orestujte spolu.
Pridajte do panvice nakrájanú červenú papriku, šampiňóny a ananás. Zmiešajte a krátko restujte, aby zelenina zmäkla, ale stále mala šťavnatosť.
Zalejte obsah panvice pripravenou stir-fry omáčkou. Dobre premiešajte a nechajte krátko povariť, aby sa chute preliali.
Podávajte hovädzie mäso stir-fry s ananásom a koriandrom teplé, posypané nasekaným koriandrom. Ak preferujete, môžete podávať s varenou ryžou alebo cestovinou.
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať viac čili papričky. Alternatívne môžete pridať do stir-fry omáčky trochu medu pre sladšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
310
25g
30g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.