Gurmánske krevetové quesadilly s avokádovým koriandrovým pestom a pikantným salsou
150g krevety
1 ks avokádo
1 hrst čerstvá korianderová vňať
1/2 čajovej lyžičky čili prášok
50g sýr cheddar
1 ks cibuľa
2 ks tortilla
1 ks rajčiak
1 ks limetka
2 polievkové lyžice olej
Krevety očistite, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja a orestujte krevety spolu s čili práškom, kým nezmenia farbu na ružovú. Odložte na tanier.
Avokádo ošúpte, odstráňte jadro a rozdrvte vidličkou. Pridajte nasekanú cibuľu, čerstvú koriandrovú vňať, šťavu z polovice limetky a soľ podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte do hladka.
Na jednu tortillu nasypte polovicu avokádového pesto, pridajte krevety, nakrájaný rajčiak a nastrúhaný syr Cheddar. Preklopte druhou tortillou.
Na suchej panvici grilujte quesadillu z oboch strán, kým sa syr neroztopí a tortilla nezhnedne (približne 2 minúty z každej strany).
Pripravte si pikantnú salsu podľa vlastného chuti alebo použite hotovú pikantnú omáčku.
Podávajte teplé s plátkami limetky na ozdobenie. Krevetové quesadilly s avokádovým koriandrovým pestom a pikantnou salsou servírujte s kyslou smotanou a čerstvým koriandrom.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do pestov pridať aj trochu čerstvej limetkovej šťavy a na záver posypať jemne nasekaným praženým cesnakom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
375
35g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.